12 Ekim 2011 Çarşamba

Araya Girişler

görsel.  flickr
*****
Iltatuulen viesti: Esko Könönen
*****
YOL
Daima doğru giden yolu seç, çünkü dosdoğru giden yol, doğanın yoludur. Bu yüzden söylediğin ve yaptığın her şeyi en güvenilir bilgiye dayanarak yap. Böyle bir hedef seni endişeden ve gerilimden, diğer boş şeylerden arındıracaktır.
Marcus Elius  ( aymavisi )
*****
İKİ GÖZYAŞI
İki damla yuvarlandı ozanın yanağına
Sağ yanağına - sol yanağına
Sevinç damlası - üzünç damlası
Sevgi gözyaşı - öfke gözyaşı
İki tertemiz, küçücük damla
Birbirinden ayrı, sessiz, küçücük
Ama birleşmeye görsünler, şiir olurlar
Şimşek gibi çakar, sel gibi boşanırlar.
Resul Hamzatov 
*****
RAKİBİN BİR RENK AÇIŞINA RENKLE ARAYA GİRME VE GELİŞMELER
    
Rakibin bir seviyesinde  bir renk açışına renk ile araya girmenin sınırı 8 ile 15 puan aralığındadır. İyi 16 puandan itibaren, rakibin rengi kısa ise; önce KONTR atılır, sonra ortaktan gelen cevaba, bağımsız olarak rengimiz söylenir. Bazı 16 puanların kalitesi beğenilmeyip 15 puanmış gibi işleme sokulabilir.
Rakibin renk açışına 2. den 1 NT söylemenin, natürel  1 NT anlamı taşıyacağı, 4. den 1 NT söylemenin ise 10-14 puan aralığında BALANSİNG sanzatu olduğu unutulmamalıdır.

Araya renk ile giren oyuncunun ortağı, muhtelif konuşma yöntemleri ile, part-scor da kalmayı veya zona gitmeyi araştırabilir. Yöntemin özeti: Rakip 1CL ile oyun açsın , ortağınız 1 SP demiş olsun. Sizin 2 CL deklareniz; ortağınıza, overcall (üste konuşma) nasıl yaptığınızı sorar. Cevaplar:
2 SP…= 8-10 puan, minimum araya giriş.
3 SP…= 11 - 12 puan,
4 SP…=  13-15  puan.
      
Koz rengi olan pikin dışında, araya giren oyuncunun başka bir renk söylemesi ya da sanzatu deklaresi, iyi overcall anlamına gelecektir.
Renk ile araya giren ortağına, 2 CL ile araya giriş limitini soran oyuncunun da 10-11 puanı ve araya giriş rengine yatkınlığı olmalıdır. Toplam araya giriş puanları, her kademede emniyet sağlayacak orandadır.

Renk ile araya giren oyuncuya ortağının, nasıl bir güçle girdin sorusu, mutlak koz fiti vaat etmeyebilir. 10-11 puanlı bir el ve büyük olasılıkla koz desteği gösterir. Örnekteki gibi 2 CL nasıl araya girdin sorusuna; öncelikle 4 SP demeden önce, varsa 2 D, 2 H, 2 NT gibi maximum giriş göstermekte yarar vardır. Direkt 4 SP demek; iyi overcall ve çok az yardım isteyen en az 6 kart pik vaat etmelidir.
“yusufziyaserifoglu”

1 yorum:

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Doğanın, insanın içsel dünyasına dönmesi, kendine akması için ne kadar önemli olduğunu düşündürdü, yazının bütünü içinde...teşekkürler.