20 Mayıs 2013 Pazartesi

Bridgemate Nedir?

                                                                                                                    flickr
2013 TÜRKİYE BRİÇ KULÜPLER TAKIM ŞAMPİYONASI TRAKYA 
BÖLGE ELEMELERİ    18 - 19 MAYIS  GÜNLERİ KEŞAN’DA YAPILDI.

6-12 KİŞİDEN OLUŞAN TAKIMLAR HALİNDE, 140 SPORCUNUN 
KATILIMIYLA YAPILAN MAÇLARDA İLK ALTI SIRAYI KAZANAN 
TAKIMLAR GRUPTAN ÇIKARAK TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA 
GİTMEYE HAK KAZANDI.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER.
*
KEŞAN SPOR
Kaptan
Olcay Ufuk Uysal
Oyuncular
Olcay Ufuk Uysal
Hüseyin Berkel
Mehmet Dayan
Muammer Ürkmez
Mustafa Yıldırır
Necmettin Kökbil
Sabahattin Küçükkarakaş
Şevki Algül
Tayyar Tavşanoğlu
Mehmet Öznal
*
TRAKYA   ELEMELERİ SONUÇLARI

MASA… TAKIM……………. …TOPLAM
1             Çorlu Belediye             151
2             Edirne Gençlik             144
3             Çorlu Körfez                 139
4             Avrasya                        139
5             Çerkezköy Dinamik     138
6             Lüleburgaz Briç           133
7             Çanakkale Belediye    129
8             Tekirdağ Spor              127
9             Çerkezköy Site            121
10           Traker                           119
11           Edirne Belediye           117
12           Çorlu Şifa                     115
13           Altınova  Spor              114
14           Tekirdağ Belediye       112
15           Keşan Spor                  109
16           Çanakkale                     106
17           Kırklareli Belediye     100
18           Çanakkale Tarım          89
19           Çorlu Yıldız                   86
20           Akçeşme                       81

***     
KİTAP,  ÖLÜM VE AYAKKABI
Sarayboyna'nın bombalandığı, Sırp nişancıların, evlerinde tuvaletlerini yapan çocukları bile acımasızca öldürdüğü 1990'lı yıllarda, bu üç sözcüğün geçtiği bir öykü efsane gibi yayılarak insanlık direnişinin sembolü olur:

Soğuk bir kış gününde, Saraybosna'ya kar beyazı, yanan binalardan yükselen kara duman ve kan rengi hakimdir. Ekmek ve yemek kuyruklarının önünde, battaniyelere sarılmış, çoğu hasta bir yığın insan görürüz. Saraybosnalıların birbirleriyle haberleştiği ve sohbet ettiği tek yer bu kuyruklardır.
Sıranın kendilerine gelmesini beklerken konuşan insanlar arasında bir gurup, şair olan arkadaşlarını günlerdir görmediklerinden, ekmek ve yemek almak için gelmediğinden yakınır. Ertesi gün de arkadaşlarını göremeyince, yolda keskin Sırp nişancılar tarafından öldürülmeyi göze alarak evine gitmeye karar verirler. 
*                                                                         
Saraybosna sokaklarında ölümle köşe kapmaca oynayarak, şair arkadaşlarının evine ulaşmayı zor da olsa başarırlar. Binanın dış cephesi kurşun delikleriyle delik deşiktir.
Şairin kapısını uzun uzun çalarlar ama açan olmaz. Kapıyı kırmaya karar vererek, hep birlikte omuzlarıyla yüklenirler.
Evin içi buzhane gibidir. Kırık pencere camından içeri savrulan kar taneleri eşyaların üstünde uçuşmakta ve şair, sırtı dönük bir şekilde odanın ortasındaki sandalyede oturmaktadır. 
Arkadaşları, kapının neden açılmadığını öğrenir, çok geçmeden; şair donarak ölmüştür!
Şairin önünde bir kül yığını vardır; ısınmak için evde bulduğu pek çok  eşyayı yakmıştır. Birden, ayaklarının çıplak olduğunu görürler. Külü karıştırınca da yarısı yanmış bir ayakkabı tabanı bulurlar.
O an, hepsinin bakışı odanın tüm duvarını kaplayan kütüphaneye yönelir. Kütüphanedeki tüm kitaplar yerinde durmaktadır. Rafların hiç birinde, bir tek kitap alındığında, bir çocuğun çekilen ön dişinin boşluğu gibi duran karartı yoktur.
*
Şair, ayakkabıları yakmış ama bir kitabını bile ateşe atmaya kıyamamıştır.
“Sunay Akın”
***
ESKİ YAHUDİ MAHALLESİNDEKİ SAAT
Zaman geçip giderken Prikopy Sokağı'nda 
Ölümden kaçabileceğini sanan bir bisikletçi gibi 
Tersine işleyen bir saatsin sanki bu mahallede 
Altı yaşında ölürdüm ölüm şaşırtsaydı beni.
Nezval
****
BRIDGEMATE NEDİR?


BRIDGEMATE
Bridgemateler Türkiye'de ilk defa İzmir'de kullanıldı. Ege Bilimsel Briç Kulübü,  yeni sezonda tüm turnuvalarını Bridgemate'ler ile yapmaya karar verdi ve 15 Ekim 2006 tarihinde Açılış Turnuvası'nı 26 masada Bridgemate'leri başarıyla kullanarak gerçekleştirdi.
Bridgemate 2007 Dünya Şampiyonaları'nda başarıyla kullanıldı. Şangay'daki 2007 Dünya Briç Şampiyonaları'nda Bridgemate'in kayıt versiyonu başarıyla kullanıldı.
*
Skorlamada yeni standart
Bridgemate kablosuz skorlama sistemleri briç turnuva sonuçlarını hızlı hesaplamanızı ve işlemin basitleşmesini sağlayan gelişmiş bir sistemdir. Bridgemate adı verilen avuçiçi terminallere oyuncular oyun sırasında bilgi girerler. Bord sonuçları bilgisayara kablosuz radyo dalgaları ile direk olarak iletilir. Burada özel bir alıcı verileri alır ve veritabanına kaydeder. Artık sonuçlar bir skorlama programı tarafından kullanılmaya hazırdır.

Hızlı ve kolay giriş
Bridgemate'lerin üzerindeki tuşlar büyük olduğu için her yaştan oyuncun kolayca kullanabilir. Tüm tuşların üzerinde işlevini açıkça belirten işaretler sayesinde cihazların kullanımı kolaydır. Görüntü ekranında da rahatça okunabilsin diye büyük karakterler kullanılmıştır.

Sonuçların hesaplanmasında minimum hata payı
Bridgemate'ler her turnuvada o turnuvaya özgü movement, bye bilgileri, çift numaraları gibi bilgileri kullanır. Bu bilgiler skorlama programı tarafından oluşturulur. Bu sayede de hangi skorun hangi çifte (hem isim hem çift numarası olarak) ait olduğu belirlenir. Yanlış skor girilmesi gibi problemler artık tarihte kalmıştır.

İhtiyaçlarınıza göre farklı çözümler
Bord sonuçlarının girilmesinin yanı sıra Bridgemate'ler masterpoint numaralarını kullanarak isimlerin tespitini yapabilir. Dilerseniz atak kartlarını da sordurabilirsiniz. Eğer oyuncularınız masterpoint numarası gibi belirleyici oyuncu numaralarına sahipse, turnuva başlangıcında bu numaraları Bridgemate cihazlarına girebilirler. Böylece skorlama programınız bu oyuncu numaralarını kullanarak oyuncu veritabanından isimleri otomatik olarak tespit eder ve sizi isimlerin girilmesi işinden kurtarır. Atak kartının sorulması, oyuncuların diğer masalardaki oyunlardan gelen skorların nasıl olduğunu çözmelerinde yardımcı olur. Oyuncu numaralarının ve atak kartının sorulması seçenekleri isteğe bağlıdır.

Oyunculara daha fazla bilgi
Bridgemate'ler oyunculara çeşitli bilgiler göstererek kullanım rahatlığı sağlar. Kontrat ve sonucu girildikten sonra, Bridgemate borddan alınan skoru gösterecektir (Kuzey tarafından oynanan bir 4 kör tam olduysa +420 ya da +620 otomatik olarak gelecektir - sistem oynanan her bordun zon durumunu bilmektedir). Ayrıca oyuncular o borddan aldıkları skoru o ana kadar girilen skorlarla karşılaştırabilirler. Ekranda o borddan şu ana kadar oynanan bordlar arasında ne kadar iyi (veya kötü) yaptıkları yani yüzde kaç aldıkları anında görünecektir.
Yüzdenin yanı sıra, önceki sonuçlar bir liste halinde Bridgemate ekranında görüntülenecektir. Sizin aldığınız skor yanında * işareti ile gösterilecektir. Tabi ki bu bilgiler ancak bord oynandıktan sonra yani sonuç girildikten sonra ekranda görüntülenebilecektir. Bu işlemlerin her ikisi de opsiyoneldir ve dilediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Eğer turnuvayı iki veya daha çok grupta oynatıyorsanız, hesaplanan % tüm gruplar içerisindeki yüzdedir. Aynı şekilde gösterilen sonuçlar tüm gruplardan gelen sonuçlardır. Normal bir turnuvada oyuncular sadece kendi gruplarından gelen skorları görebilmektedirler.
Turnuva direktörü özel işlemleri
Turnuva direktörünün ekstra işlemler yapabileceği bir anahtarı vardır. Bu anahtarı kullanarak TD, istediği zaman girilen skorları görebilir, istediği sonucu silebilir, vs. Sistem, TD'nin turnuva skorlarını istediği zaman istediği şekilde düzeltmesine imkan sağlamaktadır.
Veri güvenliği
Radyo frekanslarıyla aktarılan veriler güçlü bir şifreleme kullanılarak aktarılır. Böylece izinsiz bir şekilde sonuçların çalınması engellenmiş olur.
*
Fiyatı: Bridgemate II Skorlama aygıtı: 450 TL
           Bridgemate II Skorlama  sunucusu: 775 TL
Kaynak:

Hiç yorum yok: