10 Kasım 2018 Cumartesi

Yer Oyunu, Dağılımı Keşfetmek


Duke Ellington - Take the a train
***
BRİÇTE BÖLGELER
1.bölge : 12-17 puan aralığında olan bölgedir. Renge dayalı ellerde 16 + puandan itibaren 2inci bölge başlayabilir.
2.bölge : Renge dayalı elde 16 +-- 19 puan aralığında, dengeli ellerle 18-19 puan aralığında olan eller.
3.bölge : Renge dayalı elde 19-21 puan aralığında, dengeli ellerde 20-22 puan aralığında olan eller.
4.bölge : Renge dayalı ellerde 22 + puanlı eller, dengeli ellerde  23 + puanlı eller.
“yusuf ziya serifoglu”

***
BİR SERÜVEN TANIMI
Hiç bir zaman yenilmedi geceye,
Sevincim de, inancım da.
Doğru diye bildiğim güzellikler,
Hiç bir gün kendinden uzak bir şeye değişmedi.
*
Hiç bir gün yolda koymadı beni,
Güvencim ve direncim..
Düşerim sandılar, dönüp baktılar,
Gülerek geçip gittim.
*
Evet, ben tek başımaydım,
Onlarsa çok yalnızdılar!
Afşar Timuçin
***
MUTLULUK ÜZERİNE
Orhan Hançerlioğlu
      
Mutluluk; bir yaz denizinin karşısında, bir ağaç gölgesindedir. Tedirgin edilmeden uyuyan bir toprak parçasındadır. Bir bahar sabahında çıplak ayakla koşulan ıslak çimenlerdedir. Sıcak bir günün bitimine doğru birdenbire esen serin bir yeldedir. Güvenli bir düşüncenin aydınlığında, uygun bir sesin titreşimindedir. İstekle ısırılan bir peynir diliminde, yanarak içilen bir yudum suda özlemle aranan bir fincan kahvededir. Gecenin ilk aydınlığında, gecenin son karanlığındadır. Bir annenin okşayışında, bir babanın bakışında, bir çocuğun gülüşündedir.  Özlenen sevgilinin dudaklarındadır.
"Düşünce Tarihi"
***

DAĞILIMI KEŞFETMEK
Steen Moller
(Yer Oyunu Önerisi)

Sanzatu kontratında şöyle bir durum düşünün;
____________Yer:
____________ RV952
____________El:
____________ AD7
Deklaran olarak kağıtları oynama sırasının önemsiz olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Eğer As, Dam, Yedi sırası ile çekip, rengi debloke edip, devam ederim diyorsanız, mükemmel bir fırsatı kaçırıyorsunuz demektir! Rakiplerin sinyalleşme konusunda ki doğruluğu test etme fırsatını kaçırmış olursunuz. Önce Ası çekerseniz, kimse bir çaba içine girmez. Ancak önce Damı oynarsanız, ortağında As olabileceği düşüncesi ile, ortağının doğru zamanda Ası kullanabilmesi için ellerindeki rengin kart sayısı hakkında sinyal vermeye çalışacaktır.
Bu durumda defans oyunculardan birinin yanıltıcı sinyal verdiğini tespit ederseniz, artık bundan sonra bu oyuncunun sinyallerine güvenemeyeceğinizi anlarsınız! Özellikle bunu bir takım maçının başında anlarsanız, çok büyük bir avantajınız olur.

Elleri biraz değiştirelim,
____________Yer:
____________ V952
____________El:
____________ RDT
Yukarıdaki testi yapabilmek için elden Damı oynamalısınız. Eğer As Batıda ise, ortağında Rua ya da Onlu olabileceği düşüncesi ile Damı As ile alacaktır. Eğer As Doğuda ise, ileride ortağının Ruasını ezme (elinde Ax var ise) korkusu ile yine Ası koyacaktır. Rua oynamak Damı vaat edeceği için bu etkiyi yaratmayacaktır.
Rakiplerinize bu testi bir kaç kez yaptıktan sonra artık aralarındaki sinyalleşmeye güvenebilirsiniz ve bu bilgiye diğer bordlarda kullanırsınız.

Şu duruma bir bakalım;
____________Yer:
____________ RT72
____________El:
____________ AD4
Buradaki tavsiyeye uyarak Damı oynadınız ve Batı önce 6, daha sonra Asa 9 verdi. Rengi üçüncü tur oynadığınızda, bir sürpriz ile karşılaştınız. Batı 3 verdi. Halbuki şimdiye kadar hep düzgün sayı sinyalleri vermişti! Ne oluyor dersiniz?
Durum oldukça basittir. Batının elinde V963 var. Niyeti çift sayı gösterebilmek için ikinci tur 3 vermekti. Ama siz ikinci tur, ortağında zannettiği Ası gösterince sayı sinyalinin sizin işinize yarayacağını anladı ve yanıltmak için 9 oynadı. Ancak üçüncü tur Valesini harcayamayacağı için en küçük kağıdı olan 3lüyü vermek zorunda kaldı. Artık kesin olarak Onlu empasının tutacağından emin olabilirsiniz.
Tavsiyem, oyunun başında rakiplerin sinyallerinin doğruluğunu test edin ve bu bilgiyi daha sonra yeri geldiğinde kullanın!
Kaynak
Halim Hanyaloğlu’na teşekkürler.

Hiç yorum yok: