21 Şubat 2011 Pazartesi

Take Out Kontur

Değiştir Konturu Atmak (TAKE OUT)
Partskor seviyesindeki renk açışlarına kontr atmak değiştir(T/O) anlamındadır. Manş seviyesindeki açışlarına kontr atmak ceza anlamındadır. 1SA açışlarına doğrudan kontr, ceza anlamındadır.

Değiştir (T/O) konturu rakip konuşması üzerine atılır. Rakip açtığında sizin de kuvvetli bir eliniz varsa, hem bu kuvvetli eli göstermek, hem de koz belirlemek üzere, lütfen bu konturu kozumuz olabilecek bir renkle değiştir anlamında kontur çekersiniz. Değiştir (T/O) konturu, ortağa bu konturumu en uzun renginle değiştir anlamındadır. Değiştir konturu elinizi ortağa şu şekilde belirtir: Rakibin açış renginin dışındaki üç renkten de en az üç kartlı destek. Bu da rakip renkten kısalık (dablton ve aşağısı) demektir.

1SA açışına kontur değiştir konturu değildir: Ceza konturudur. Yani, ilerletici 1SA açışına ortak kontur attığında pas geçebilir. Ama ortağın değiştir konturuna pas geçemez .

Ortağın değiştir konturunu elinizdeki en uzun renkle değiştirmek zorundasınız.
Değiştir Konturu Atmak

Rakibin Konuşması
Siz
Puanınız
Değiştir konturu şartları

Her hangi
bir renk
Değiştir
Konturu
10+
Rakibin açış rengi elinizde kısa olmalıdır. (singlton or dablton). Diğer renkleri en az üç kartla destekliyor olmalısınız (Rakip rengin dışındaki renkleri) ki ilerletici bu üç renkten birini okuduğunda fit şansınız olsun.
Aşağıdaki şartlarda değiştir (Takeout) konturu atın:
1)10+ puanınız ve açış rengi dışındaki üç renkte destek varsa..
2) 17+ puanınız, sağlam renginiz varsa ve sağlam renginizi konuştuğunuzda ortağın pas geçeceğinden korkuyorsanız... Ortak konuştuğunda rebidiniz şüphesiz bu yeni renk olacaktır.
3)Dengeli bir el ve 1SA ile araya girmek için gereken puandan daha fazla puanınız, örneğin 19+ puanınız varsa. Ortak konuştuğunda rebidiniz şüphesiz 2SA olacaktır...

Ortağın değiştir konturuna pas geçilmez. Soldaki rakip bir renk açtığında, ortak kontur atarsa- ki bu değiştir konturudur- ilerletici en uzun rengini söyler.
“bridge7” teşekkürler

Hiç yorum yok: