2 Nisan 2012 Pazartesi

Singleton Varsa Nasıl Atak Edilir?



Bir şey çirkinse gerçekten onu görmüyorsunuz demektir.
Henri Matisse
**
SEVDİĞİMİN GİYSİSİ DENİZ FENERİ MAVİ
Sevdiğimin giysisi deniz feneri mavi
öpüyorum yalımını yüzünün
ışınların gizli bir sevinçle uyuduğu
*
Seviyorum, hıçkırıyorum. Dipdiriyim
ve senin yüreğin bu Sabah Yıldızı
kızaran, o yengi saatinde
savaşı başlamadan burçların
*
Yellerle yaralanan 
yelkene dönsün etim
senden uzakta
Réne Char
Çeviren: Cevat  Çapan
**
SINGLETON VARSA NASIL ATAK EDİLİR?
Genellikle en tesirli olabilecek ataktır. Alıcı koz zaten kozları toplamak için kullanıldığından, elde bir miktar alıcı olmayan koz hakimiyeti varken (A x veya R x x veya x x x x gibi) singleton rakiplerin rengi değil ve elde de puan yoksa, demek ki ortakta puan vardır.Singleton atak edip, ortağın alıp dönmesi  ile çaka ümit edilir.
Sizin kısanız, genellikle dekleranın uzun rengidir. Eğer koza hakimiyetiniz varsa, dekleran kozlarını toplayıp, sizin kısa kendi uzun rengini sağlayamaz.
*
A veya D ya da V singleton ise atak edilebilir.
K singleton ise atak edilmez.
O nedenle:
a) Koza hakimiyet yokken:
Singleton rakiplerin rengi ve konuşulmamış 2 renkte çok puan varsa, çok tehlikelidir. Singleton çıkıldığında dekleran alır ve kozları toplayıp, sizin singletona kendi uzun rengini sağlayıp kayıplarını kaçar. Burada önemli olan, hamle kaybıdır
b) Singleton dekleranın yan rengi (2.rengi) ise felakettir. Çünkü, ortağın onörü yakalatılır. Ayrıca, rengin tek olduğu anlaşıldığından, rengin dağılımı da belli olur. Dekleran.bütün empasları ortağa atar.
c) Singleton bir renk varken, koz da singleton ise saçmalıktır. Ancak, ortağın rengi ise çıkılır. Ortakta da A varsa, alıp döner ve çakılır. Ancak, çok zayıf ihtimaldir.
d) Koz uzunsa, uzun renkten çıkılır. Singleton çıkılmaz .
Kozlar 4' lü ve onörlü hakimiyet varsa, yani eldeki kozlar alıcıysa, (ADxx, A9xx, RVxx, DV10x, D10x x v.b) singleton atak edip, çakmağa çalışılmaz, aksine, deklerana elden çaktırmağa çalışılır. Çünkü, sizin kısalmanız, dekleranın işine gelir. Hem alıcı ve hakim kozlar var. Uzun rengi atak ederek, dekleranı çaktırıp kısaltmağa çalışılır.
Bazen de, ortağın kısalığı bulunup atak edilir.
Açan  Cevapçı
1 ¨      1 ©
2 ¨      3 ¨
3 ©      4 ©
defanstayken elinizde 4 adet karo varsa, ortağınızda karo kısadır. Karo atak edilir. Elde A x x x varsa, A çekip devam edilir.
“Mehmet Aydın”

1 yorum:

Sabahattin Gencal dedi ki...

Merhaba,
Araştırmamızın ilk aşaması sayenizde tamamlandı. Tekrar teşekkürlerimi sunarken başarılar dilerim.