18 Ağustos 2012 Cumartesi

Defos

Eduard Strauss - Carmen-Quadrille, op. 134
http://www.youtube.com/watch?v=ktqDjRAnTvc                                                   *****                  
Sorumluluk insanların en fazla korktukları şeylerden birisidir. 
Ama bizi hem erkek ve hem de kadın olarak en fazla geliştiren de odur. 
(Frank Crane)
*
Sorumluluk, insanı eğitir. 

(Wendell Phillips)
******
PENGUEN 2
O büyük ve muazzam zamanda unuttum
Kanatlarım çok oldu üşüyor benim
Bu beyaz ıssızlıkta göğsüme düşüyor
Bu yüzden eğik boynum.
*
Bir kuşun anısı kalmış bende, saklı
Bundan gözlerimdeki kayalık,
İçimdeki serseri buzullar
*
Dürtme içimdeki narı
Üstümde beyaz gömlek var.
Birhan Keskin
*****
DEFOS
           
Defos, oynanan renkten elinizde bittiği zaman ortağa verdiğiniz bilgi idi. Defos yaptığınız renk yani iştirak edemediğiniz renk dışındaki renkler hakkında bilgi vereceğiniz bellidir. Kalan renklerden attığınız bir kart biraz önce gördüğümüz üç sinyal çeşidinden herhangi bir tanesini anlatabilir. Bu da birden çok defos çeşidi olduğunu gösterir.
*         
Eğer defos yaparken Apel sinyalini seçerseniz, attığınız kartın rengi hakkında direkt bilgi verirsiniz. Örneğin Karo oynanırken sizde Karo kalmamış ve Kör defos ediyorsanız, elinizdeki Körler hakkında bilgi vermiş olursunuz. Attığınız büyük Kör, Körden löve alabilecek kartlara sahip olduğunuzu, küçük markalı bir Kör ise Körden löve alabilecek kartlara sahip olmadığınız bilgisini verir. (Direkt Defos)
*         
Eğer defos yaparken Sayı sinyali oynamayı seçerseniz, defos yaptığınız rengin adedini ortağa anlatmış olursunuz. Yani aynı renklerle örneğe devam edersek Karo lövesine Kör defos etmekle elinizde kaç adet Kör olduğu bilgisini verirsiniz. (Sayı Defos)
*         
Eğer Preferans sinyali vermeyi seçerseniz, iştirak etmediğiniz ve attığınız kartın rengini eledikten sonra kalan renklerin hangisinden löve almak istediğinizi anlatırsınız. Aynı örneğe devam edersek Karo lövesine Kör attığınızda, büyük marka kalan renklerin pahalısını yani Piki, küçük marka ise kalan renklerin ucuzunu yani Trefli beğendiğinizi anlatır. (Preferansiyel Defos)
“erdincerbil”

Hiç yorum yok: