21 Kasım 2011 Pazartesi

Larry Cohen

Säkkijärven polkka
*****
İnsanları huzursuz eden olaylar değil, 
olaylar hakkındaki görüşlerdir.
(Epiktetos) ‘Piktobet’
*****
SENSİN
Ne kadar gençsin.
Dünya güzelisin
Topraksın. Çiğli, yumuşak, ot kokusu,
Ağaçlar arasından bir yokuşsun, soluk kesen.
Denize inersin, coşkusun.
Bir telefonsun, kısık.
Bir habersin, taze.
Bembeyaz bir kağıtsın, bekleyen.
Dünyasın.
Kavgam.
Dinginliğim.
Egemen Berköz
*****
LARRY COHEN
Larry Cohen 14 Nisan 1959'da New York'ta doğdu. Şu an eşi Maria ile beraber Florida'da yaşıyor.

Kişisel: Şu an geçimini ders vererek ve briç kitapları ile briç makaleleri yazıp yayımlayarak sağlayan Cohen, geçmişte bilgisayar programcılığı ve borsa tacirliği yaptı. Yaşamı boyunca, birçok farklı ülkede, birçok farklı turnuvada briç oynadı. En büyük kişisel uğraşı ise golf. Cohen, 2009 yılında briç oyunculuğundan emekli olarak bu tarihten sonra yazarlığa ve öğretmenliğe odaklandı.

Briç Kariyeri: Briçi 6 yaşında büyükanne ve büyükbabasından öğrendi. Duplike briç oynamaya 14 yaşında, turnuvalara katılmaya 15 yaşında başladı. 17 yaşında Life Master düzeyine ulaştı. İlk ulusal şampiyonluğunu 22 yaşında elde etti. Kariyerinde 26 ulusal şampiyona birinciliği bulunmaktadır. 1998'de Dünya İkili Şampiyonası'nda gümüş, 2000'de olimpiyatlarda bronza madalya kazandı. 2002 de ACBL Yılın Oyuncusu ödülünü aldı.

Kitap ve CD'leri: Toplam Löve Kanunu ile ilgili yazdığı "Konuşmak veya Konuşmamak" isimli kitabı 80 binin üzerinde sattı ve 90'ların en çok satan kitabı unvanını aldı. Bu kitap, 8 değişik dile çevrildi. "The Sequel" isimli kitabı da satış listelerinde en üst sırada yer aldı. Toplamda 6 kitap yazan Cohen, birçok dergiye de makale yazdı. Bunların dışında 3 adet de briçle ilgili CD yayımladı.

Larry Cohen, birçok briç komitesinde aktif görev almış, en prestijli kulüplerde direktörlükler yapmıştır. BBO'da ulusal şampiyonalarda vüograf yorumculuğunu sürdürmektedir. Cohen, ACBL Matchpoint Oyun Kitapçığı'nın da yazarıdır.
Kişiselsitesi: http://www.larryco.com
Larry Cohen, çeviren:Barlas İşbaşar

1 yorum:

Murat Özhan dedi ki...

"Bir telefonsun, kısık" orijinal bir mecaz gibi geldi bana.

Sade, anlaşılır, hoş bir şiir.

Her dem şiir...