11 Ocak 2013 Cuma

Minör Transferi

S. Rachmaninov - V. Gryaznov. Italian Polka
***
Aslında biz ne yaptıysak kendimiz yaptık.
Çünkü ufacık bir ilgiyi aşk,
iki kelime edeni kendimize dost sandık.
Bob Dylan
 
***
BBOTURKİYE
http://www.bboturkiye.com/index.php
Bu sayfada, 
yeşil, sarı, kırmızı, siyah ceza kartlarının uygulanışı açıklanıp cezalı oyuncuların nikleri, cezalarının nedenleri ve süreleri belirtilmektedir.
Örnek:
NICKNAME       KARTI      AÇIKLAMA   CEZA TARİHİ
alizafersa………sarı……….kabalık…......01.012.2013
***



Bu sayfada,

BBO nun kuralları, kullanılacak briç sistemleri, UNDO, ALERT uygulamaları, yasaklar, şikayetlerin: abuse@bridhebase.com ya da bboturkiye@bridgebase.com
adreslerine ne şekilde yapılacağı anlatılmaktadır.
***
BBO programını nereden indirip kurabilirim?

*****
YANSILAR: O KANAL
Çok uzun zaman önce
Gördü
Li Po
Ayı
Bir kuyunun dibinden
Bugün
Işık yansıları
Görülür
Kanalda
Ve ay görülmez asla
Bu yalnızca bir metafordu
Ya da bir yansı:
Uzaktaki lambalardan
Gizemsiz
Sebastiao Uchoa Leite (Brezilya) - çeviren: İsmail Haydar Aksoy
*****
MİNÖR TRANSFERLERİ

I-Tek renkli Minör elleri

II-İki renkli Minör elleri

*
I-Tek renkli Minör elleri :


1) En ucuz seviyede minör renk oynayacak el:

1 Sanzatu açan ortağımız karşısında En az 3 seviyesinde oynanacağı için minör renginiz 6 kart veya daha uzun olmalıdır. Sanzatu oynama imkanı da bulunmamalıdır. Bu tip elleri belirtmek için 2 Sanzatu diyerek Sanzatu açana 3 Sinek demesini söylüyoruz..Minör rengimiz Trefl ise pas geçiyoruz. Minör rengimiz Karo ise Karo diyoruz Sanzatu açan da buna mutlaka pas geçmelidir.

2) Tepe Onörü olan Altılı ( başka bir antresi yok):

Bu tip elleri belirtmek için minör rengimizi 3 seviyesinde deklare ediyoruz. Ortakta üçüncü tepe onörü varsa , bu el altı löve sağlayacağından 3 Sanzatu yapma ihtimali vardır. Bu tip ellerin yanında başka bir antre olursa ,zaten rahatlıkla 3 sanzatu yapılabilecektir. O bakımdan üç seviyesinde Minör deklare edilen ellerde, yanda bir antre olmamalıdır.Ortak elimizin özelliğini bilerek kararını verir.Altılı rengimiz As ve Rua’lı olursa bununla da 3 minör deklare etmek doğru olmaz., çünkü bu renkten ortakta en az iki kart bulunacağından, birinci turda boşlayarak beş löve yapması ihtimali fazladır.

3) 8-13 puanı olan Tek uzun renkli Minör eli :

Bu tip ellerle 5 Minör oynamaya çalışmak yerine, üç sanzatu oynamak daha doğrudur. Ya doğrudan ya da 2 Trefl’den geçerek 3 Sanzatu deklare edilmelidir.

4) Şilem daveti yapacak tek uzun renkli Minör eli :

Renginiz kapalı veya yalnız Asa kaybediyorsa doğrudan 4 Sinek (gerber) ile Asları sorarak Şileme gidebilirsiniz. Uzun renginizde Ortağınızın desteğine ihtiyacınız varsa, üç seviyesinde bir majör renk söyleyerek bunun tekabül ettiği Minör renkte Şilem teklifi yapabilirsiniz.Yani üç Kör ile Trefl’den, üç Pik ile de Karodan Şilem isteyebilirsiniz. Ortak Şilem teklifinizi kabul etmez ise 3 Sanzat der. Şilem ile ilgileniyorsa dört seviyesinde sizin renginiz söyler, bu sizin renginiz de RKCB (Romen Key-Card Blackwood) dir. Yani Key-Card sorusudur
***
II-İki Renkli Minör elleri :

En azından zon oynayacak puanı olan ve şilem ihtimali de bulunan minör ağırlıklı elleri ifade etmek için 1 sanzatu açanın karşısındaki 2 Pik veya 2 Sanzatu der. Bu bir üst deklareye Transferdir. Açan Transfer edilen Deklareyi yaptıktan sonra Cevapçı elini izah eder.

1) İki Minör de 5-5 veya daha uzun ise:
Ortak 1 sanzatu açınca 2 Pik diyerek ortağa iki sanzatu demesini söylüyoruz., Bunu üzerine Part Skorda oynamak isteyen el için 3 Trefl diyoruz., en az zon hatta şilem oynamak isteyen eli ifade etmek için de 3 karo diyoruz.

2) Beşli Trefl- Dörtlü Karosu olan el:
1 sanzatu açanın karşısında cevapçı gene 2 Pik der ve açan iki sanzatu dedikten sonra cevapçı 1 Majör deklare ederse, Beşli trefl,Dörtlü Karoya ilaveten bu renginin tek olduğunu söylüyordur, Diğer Majör renk üçlüdür. Eğer Cevapçı 3 Sanzatu derse Majörleri iki ikidir.

3) Beşli Karosu, Dörtlü Treflisi i olan el:
1 sanzatu açanın karşısındaki cevapçı 2 sanzatu diyerek ortağına 3 Trefl deklare etmesini söyler; Cevapçı 3 seviyesinde 1 Majör deklare ederse , beşli karo, dörtlü Treflisi ve söylediği renkte tek kart olan ve enaz zon oynayacak puana sahip bir eli
olduğunu belirtmiş olur. Eğer cevapçı 3 Sanzatu derse dağılımı 2-2-5-4 tür.

açan       cevapçı     açıklama
1NT          2S           Ortak lütfen 2NT söyle.
2NT          3C          Minörler 5-5 pas de yada 3  karoya düzelt
                 3D           Minörler 5-5 zona davet
                 3H/3S      Beşli trefl- 4lü karo var majör tek.
                 3NT         Beşli trefl- dörtlü karo, majörler 2-2
**
açan       cevapçı  açıklama
1NT         2NT        ortak lütfen 3 terfl söyle.
3C           3H/3S      beşli karo-4 lü trefli var, majör tek
                3NT         dağılım 2254+ zon puanı

1 yorum:

Unknown dedi ki...

harika bir sistem emeğiniz için teşekkürler