10 Mayıs 2014 Cumartesi

Zayıf Sıçramalı Araya Girişler

Tarrega Pavana
*****
SİGMUND FREUD
"Zamanın akışı içinde insanlık, bilimin ellerinden gelen darbelerle iki kez, naif öz sevgisinin incinmesinin acısını yaşamak zorunda kalmıştır: 

Birincisi, dünyanın merkezi olmadığını, akıl almaz büyüklükte bir dünyalar sisteminin içinde sadece bir nokta olduğunu anladığında... 
İkincisi, biyolojik araştırmalar özel yaratılmışlık ayrıcalığını elinden alıp soy kütüğünü hayvanlar alemine düşürdüğünde..."
*****
DÜŞLER
Sıkıca sarılın düşlere
Çünkü düşler ölürse
Yaşam kanadı kırık bir kuş olur
Uçamaz
*
Sıkıca sarılın düşlere
Çünkü düşler tükendiğinde
Yaşam çorak bir tarla olur
Karda donakalır
Langston Hughes
*****
ZAYIF SIÇRAMALI ARAYA GİRİŞLER
Oswald Jacoby’nin birçok katkısından biridir. 
Yıllar öncesinin güçlü sıçramalı araya girişlerinin yerine standart konuşmalarda artık zayıf sıçramalı overcall’ler almıştır.

Zayıf sıçramalı overcall’ler pratikte tek sıçramalı araya girişlerin zayıf el gösterdiğine dikte eder. Çift sıçramalı overcall’ler de zayıftır ama bu tüm sistemlerde böyledir

Örneğin: Rakibin 1 karo açışına 2 kör , 2 pik veya 3 trefle sıçramak yalnız siz zayıf sıçramalı overcall oynuyorsanız zayıftır. Ama 3 kör , 3 pik veya 4 trefl ya da daha yükseğine sıçramak her zaman zayıftır. Tüm bu sıçramalar birbirlerine bağlıdır ancak temel bir anlaşma gereklidir.

Şöyle ki;
Sıçramalı bir renk ile araya giriş; en fazla 10 puan, en az altılı renk ve eğer varsa çok az savunmaya dayalı güç gösterir.
“Erhan Yamut”

Hiç yorum yok: