9 Eylül 2011 Cuma

Kazandıran Discard Yapmak

Yüreğin, kadını erkeği yoktur.
Bir mert olanı vardır, bir de namert olanı.
Nazım Hikmet Ran,  denizce.com
****
YABAN BALI ÖZGÜRLÜK KOKAR
Yaban balı özgürlük kokar,
Toz, güneş ışığı kokar,
Bir kızın ağzı -menekşe
Ve altın -hiçbir şey kokmaz altın.
Dereotu su kokar,
Aşk ise elma,
Ama biz biliyoruz artık
Yalnız kan kan kokar...
Romalı yöneticinin halkın önünde
Topluluğun ölüm bağırtıları altında,
Ellerini yıkaması boşunadır,
İskoçya kraliçesinin* sıska avuçlarını
Ovuşturması boşunadır
Kan damlalarını silmek için
Kral sarayının boğucu karanlığında...
 Anna Ahmatova
Çeviri: Güneş Acar

*Lady Macbeth
****
KAZANDIRAN DİSCARD YAPMAK
Önemli Fikirler.7
1 )   Bir renkteki ilk discardınız attitude olmalıdır. Yani relatif olarak büyük spot kartınız cesaret verici, bu renkten relatif olarak küçük spot kartınız cesaret kırıcı olmalıdır. Ortağın bu renkteki ikinci discardını dikkatle takip edin ve ilk discardı ile birlikte inceleyin. Örneğin bir renkten önce 2’ li sonra 3’ lü vermek cesaret kırıcı önce 8’ liyi sonra 7’ liyi vermek cesaret vericidir.
2 )  Aynı renkten 2 discard yaparken ilk discardınız attitude olmalı, ikincisi ise present count olmalıdır.  (Yani ikinci discard yapacağınız zaman çift sayıda kalan renkten büyük spot, tek sayıda kalan renkten küçük spot verin. )3 )  Bir renkten onör bir kartın discard edilmesi o renkteki sekansın olduğunu ve en büyüğünü gösterir. Bu discard ortağa, eğer ortağın bir discard problemi varsa bu rengi tutmasının gerekli olmadığını gösterir.
4 )  Sanzatu kontratlarına karşı defans yaparken eğer görünürde bir yan renkten antreniz varsa ortağın konuştuğu renkte en az bir kartı elinizde tutun.
5 )  Bir kup yapma şansınız olmadığı ( yani yoksa ) bir singltonunuzu discard etmeyin. Dekleran bu rengi oynadığı zaman ve sizin bu renge uymadığınızı gördüğü zaman bu renkteki ortağın bütün kartlarının ne olduğunu bilecekt
6 )  Sizde Void olan bir renkten ortağınızın dönmesini istediğiniz zaman ve bu renk dekleran için ruff and sluff ( el çaka,yer çaka )Olduğu zaman, bir renkten negatif (cesaret kırıcı) discard yapın ve ortağınızın durumu anlamasını bekleyin.
7 )  En çok yapılan discardlar uzun renklerden oluşur. Eğer dekleran sizin uzunluğunuzu konuşmalardan biliyorsa veya ortağınızda bu renk yoksa ( veya kalmamışsa ) bu renkten emniyetli discard yapabilirsiniz. Çünkü dekleran sizde ne olduğunu bilmektedir.
8 )  Genel olarak iki elden zayıf olanı dürüst discardlar yapar.Kuvvetli olanı dürüst discard yapmaz. Eğer sizde bütün kayıp büyük kartlar varsa deklerana ve ortağa elim kuvvetli diye genel anons yapmamalısınız. Çünkü ortak bir şey yapamayacaktır. Potansiyel löveler yapabilecek büyük kart discardı yapmaktan kaçının. Eğer ortağın dönmesini istediğiniz bir renkten büyük bir kart discardı yapmaktan kaçının. Eğer ortağın dönmesini istemediğiniz bir renkten küçük kart vererek bu renkten negatif discard yapın. Özellikle sanzatu kontratlarına karşı defans yaparken dönüşünü istediğiniz ve kuvvetli olduğunuz bir renkten discard yapamadığınız zamanlarda Bu husus çok önemli bir hale gelir.
9 )  Eğer ortağın önceden oynadığı bir renkten discard yapacaksanız present count discardı yapın (deklaran veya yer bu rengi oynarsa , hemen present count sinyali verin)
10 ) Yerdeki veya dekleranın elindeki bir rengi siz eşit bulundurmaya çalışın. Ama yeri gördüğünüz için yerin bir uzun rengini sizin eşit uzunlukta   tutmanız daha kolay olacaktır.    
“Eddie Kantar, Modern Briç Defansı”

Hiç yorum yok: